Cesar oefentherapie in Breda en Teteringen

Samen werken we aan een verandering in je manier van bewegen. Je krijgt professionele begeleiding en persoonlijke aandacht bij het samen vinden van de juiste behandeling.

Oefentherapie Cesar, een erkende behandelmethode

Het doel is je weer te laten functioneren in je omgeving waarbij je zo min mogelijk last hebt van je klachten. Samen werken we aan een verandering in je manier van bewegen waardoor je  met de tijd meer aan kan dan wanneer je net begint met de behandeling. Je leert herkennen wat er gebeurt tijdens bewegingen van het lichaam en wat daar in veranderd kan worden om je klachten positief te beinvloeden. Het opnieuw plezier krijgen in bewegen staat daarbij voorop.

In tegenstelling tot fysiotherapie gebruiken we oefenmaterialen en nauwelijks apparaten. Tenzij je een probleem hebt bij een activiteit waarvan wij een apparaat hebben staan dat de beweging zo goed mogelijk lijkt op wat je doet. Dan zullen we daar gebruik van maken. In het algemeen zijn de behandelingen individueel en in een aparte behandelkamer en niet of nauwelijks in een oefenzaal.

Waarom kiezen voor Oefentherapie Cesar

  • Oefentherapie Cesar vraagt een actieve houding.
  • De behandeling richt zich op het hele lichaam.
  • Oefentherapie Cesar maakt je zelfredzaam.
  • Oefentherapie Cesar is kostenbesparend.

Wat is artrose?

Artrose is een aandoening van de gewrichten. Een gewricht wordt meestal gevormd door twee botten. Om de uiteinden van die botten ligt een gladde bekleding: het gewrichtskraakbeen. Dit zorgt ervoor, dat de bot uiteinden soepel ten opzichte van elkaar kunnen bewegen.

Bij artrose gaat het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit en kan uit eindelijk zelfs geheel verdwijnen. De bot uiteinden zelf gaan elkaar dan raken. Hierdoor ontstaan er ook problemen met het onderliggende bot. Als reactie op de verminderde kraakbeen bescherming gaat het bot zijn dragende oppervlak vergroten om de druk op het gewricht te verminderen. Het gewricht gaat er vaak anders uitzien.

Artrose kan in alle gewrichten optreden. Het komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën, heupen en wervelkolom. In totaal zijn er meer dan 1,2 miljoen mensen die in meer of mindere mate last hebben van artrose. Artrose kan op verschillende manieren ontstaan. Bij overbelasting of herhaalde blessures kan het slijtageproces sneller gaan dan normaal. Een andere oorzaak kan zijn dat de stand van het gewricht afwijkend hierdoor kan het sneller slijten.

Behandeling van artrose

Met hulp van een oefentherapeut werk je aan het verbeteren van je houdings- en bewegingsgedrag. Daarnaast werk je aan het herstellen van de balans tussen spanning en ontspanning en het in conditie brengen van het lichaam. Je leert hoe je zelf met je klachten om kan gaan. En hoe je kan voorkomen, dat de klachten terugkeren of erger worden. De behandeling wordt afgestemd op je persoonlijke situatie. Dat betekent dat je oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt, die je kan gebruiken in je dagelijkse leven.

Zowel je thuissituatie, werkomgeving, hobby’s en sporten komen aan de orde. Door de adviezen van de oefentherapeut leert je om gezonder te bewegen waardoor je weer optimaal te kunnen functioneren tijdens alle dagelijkse activiteiten.

Cesartherapie Janssen is aangesloten bij Artrose-netwerk!

Fysiotherapie

Lees meer

Nek-schouder hoofdpijn

Lees meer

Ademoefentherapie

Lees meer

Openingstijden

Maandag: 09.00-18.00 
Dinsdag: 09.00-18.00 
Woensdag: 09.00-18.00 
Donderdag: 09.00-18.00 
Vrijdag (Teteringen): 09.00-18:00 

Contact

Cesartherapie Janssen
Zuringveld 37 4847 KS Teteringen

tel:0616044475

info@cesaroefentherapie.net

Boek snel een afspraak

06-16044476
06-16044475

Boek snel een afspraak

Contact

Cesartherapie Janssen
Zuringveld 37 4847 KS Teteringen
tel:0616044475
info@cesaroefentherapie.net

Openingstijden

Maandag: 09.00-18.00 Gesloten, wel telefonisch bereikbaar
Dinsdag: 09.00-18.00 Gesloten
Woensdag: 09.00-18.00 Gesloten
Donderdag: 09.00-18.00 
Vrijdag : 09.00-18.00