Fysiotherapie in Breda

Met fysiotherapie kunnen wij je helpen om klachten aan het bewegingsapparaat te behandelen. Het doel is hierbij om je dagelijkse bezigheden zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, met zo min mogelijk belemmeringen.

Hiervoor is het belangrijk dat:

  • gewrichten soepel bewegen;
  • spieren sterk genoeg zijn;
  • de conditie voldoende is;
  • Je geen pijnklachten hebt.

Dit zijn dan ook de punten waar we met fysiotherapie aan werken. Dit doen we zowel met oefeningen als met hands-on behandeling. Dit kan in onze praktijk zowel  bij een fysiotherapeut of een oefentherapeut. Waar nodig werken we samen aan je herstel.

voor informatie, advies en behandeling kun je terecht bij onze fysiotherapeut als je:

  • blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;
  • vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg;
  • na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.

Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen.

Samenwerking tussen Oefentherapie en Fysiotherapie

Bij Cesartherapie Jansen werken de oefentherapeut en de fysiotherapeut samen. Fysiotherapie wordt in combinatie met Cesar Oefentherapie en omgekeerd gebruikt om pijnklachten te verminderen, spieren te ontspannen en het herstelproces sneller te laten verlopen. Wanneer Fysiotherapie gecombineerd wordt met Oefentherapie is het resultaat dat je bereikt duurzamer. De fysiotherapeut bestrijdt de symptomen waardoor je snellere je dagelijkse dingen weer kunt doen. De Oefentherapeut geeft de handvaten om een blijvend resultaat te bereiken. Wanneer je klachten terug komen kun je dit zelfstandig verminderen. Hiermee ben je minder afhankelijk van de therapie.

Je hoeft niet eerst naar de huisarts om aan je behandeling te beginnen. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel over de diagnose en of klachten verwijst hij of zij je terug naar een (huis)arts.

Oedeemfysiotherapie

Vanaf September 2020 wordt ook oedeemfysiotherapie aangeboden in onze praktijk. De oedeemfysiotherapeut behandelt patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam.

Oedeem komt onder meer voor bij kanker, bloedvatproblemen of littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval.

De oedeemfysiotherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met manuele lymfdrainage. Met deze massagetechniek verplaatst hij vocht naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert. Daarnaast kan de oedeemfysiotherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om vochtophoping tegen te gaan of te zorgen dat de ontstane situatie stabiel blijft. Ook komt in de behandeling vaak oefentherapie voor. Dat bestaat uit algemene oefeningen en ademhalingsoefeningen. Verder doen patiënten vaak specifieke oefeningen gericht op spieren in het hele lichaam, die functioneren als een pomp. Daardoor voert het lichaam vocht af via de lymfe- en bloedbanen.

Oefentherapie Cesar

Lees meer

Nek-schouder hoofdpijn

Lees meer

Ademoefentherapie

Lees meer

Openingstijden

Maandag: 09.00-18.00 
Dinsdag: 09.00-18.00 
Woensdag: 09.00-18.00 
Donderdag: 09.00-18.00 
Vrijdag (Teteringen): 09.00-18:00 

Contact

Cesartherapie Janssen
Zuringveld 37 4847 KS Teteringen

tel:0616044475

info@cesaroefentherapie.net

Boek snel een afspraak

06-16044476
06-16044475

Boek snel een afspraak

Contact

Cesartherapie Janssen
Zuringveld 37 4847 KS Teteringen
tel:0616044475
info@cesaroefentherapie.net

Openingstijden

Maandag: 09.00-18.00 Gesloten, wel telefonisch bereikbaar
Dinsdag: 09.00-18.00 Gesloten
Woensdag: 09.00-18.00 Gesloten
Donderdag: 09.00-18.00 
Vrijdag : 09.00-18.00